Александрина Пендачанска дебютира в "Тоска"

Утре вечер световноизвестната оперна певица Александрина Пендачанска ще изпълни за първи път ролята на Флория Тоска от едноименната опера на Пучини. Тя избира да направи своя дебют у дома, на сцената на Софийската опера. Билетите и за двата спектакъла с нейно участие бяха продадени буквално за часове. Заради големия интерес Александрина Пендачанска ще изпее и трети извънреден спектакъл на Тоска на 20 декември.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
18:34, 07.12.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Намираме я в гримьорната ѝ, докато се преобразява от Александрина в Тоска. Предстои ѝ последна репетиция, на която няма да пее, а само ще уточни актьорските детайли по ролята. В профила си във Фейсбук още преди месец Александрина Пендачанска сподели радостта от дебюта си, защото точно тази роля е причината да поиска да се занимава с пеене. Наложило ѝ се дълго да почака, за да изпълни мечтата си да бъде Тоска на сцената.

Александрина Пендачанска: Моят глас започна като един по-скоро колоратурен сопран, беше много по-висок и имаше нужда да се напълни с тембър и със сила, ако щете, защото Тоска е така или иначе е една от големите драматични роли.

Докато траят последните приготовления, Александрина Пендачанска прави екипа ни свидетел на много личен момент - една символична връзка с майка ѝ - голямата оперна певица Валери Попова.

Александрина Пендачанска: Ами щеше ми се да изпея първата си "Тоска". Това червило много рядко го ползвам, защото го пазя. То даже е счупено и има съвсем малко от него вече. Ама още за няколко представления има. Това е едно червило на мама. И така ще я имам мама с мен.

Александрина Пендачанска ще може да облегне влюбената глава на своята Тоска на рамото на един изключителен Каварадоси - тенорът Камен Чанев. Въпреки многобройните си ангажименти в чужбина, той често пее в този спектакъл и ще даде своята сценична подкрепа на развълнуваната от дебюта си Александрина Пендачанска.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: Електронното правителство струва около 130 милиона
Томислав Дончев: Електронното правителство струва около 130 милиона
3-дневна карта за транспорт в София дава намаления за музеи и търговски обекти
3-дневна карта за транспорт в София дава намаления за музеи и търговски обекти