Противоречиви реакции в НС след решението на съда за Истанбулската конвенция

Реакциите в парламента във връзка с решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция варираха от възторжени от страна на патриотите и БСП до сдържан ангажимент от ГЕРБ за съобразяване с това решение.

от БНТ
15:36, 27.07.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Александър Иванов, ГЕРБ: ГЕРБ взе отговорното решение, когато сезира конституционните съдии да се произнесат. Когато имаме решение на конституционните съдии, ние сме длъжни да се съобразим с него.

Корнелия Нинова, председател на "БСП за България": Що се отняся за насилие над жени и деца, ние ще продължим с всички сили да се борим. Що се отнася обаче до частта на Истанбулската конвенция, която въвежда третия пол и джендър идеология, днес съм изключително щастлива, че разумът и правото победиха над чуждите интереси и послушанието на министър-председателя Бойко Борисов, който внесе тази конвенция.

Искрен Веселинов, Обединени патриоти: Един добър ден за българската демокрация ден, в който показахме, че българските институции могат да работят и да защитават националния интерес. Помните, че именно патриотите бяхме тези, които поставихме въпроса за Истанбулската конвенция. Красимир Каракачанов постави за първи път тази тема в Министерски съвет.

Елена Аксиева, "Воля": Ние от "Воля" приветстваме решението на КС, това беше и мнението на обществото.От тук нататък се надяваме, че страстите ще се успокоят, а ние като законодатели да обърнем внимание на закона за домашното насилие и ако има нужда да го направим по-ефективен.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
 Замразени лакомства и игра с ледени блокчета за пандите в Съчуан
Замразени лакомства и игра с ледени блокчета за пандите в Съчуан
Отпускат близо 6 млн. лв в подкрепа на общински болници и ДКЦ-та
Отпускат близо 6 млн. лв в подкрепа на общински болници и ДКЦ-та