НОВИНИ

Проверяват 16 обекта за търговия и съхранение на горива

16 обекта за търговия и съхранение на горива се проверяват от вчера от НАП, Агенция "Митници" и МВР. Все още службите не оповестяват подробности. МВР ще изготви национална карта за обектите търгуващи с горива.

Николай Минков
от Николай Минков
17:29, 27.02.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

На този етап службите отказват да оповестят повече подробности какъв тип обекти проверяват - дали това са бензиностанции, цистерни или данъчни складове. Отказаха коментар и дали има нарушения и какви са те. Едно е ясно, въпреки усилията на МВР, данъчни и митници, контрабандата на горива у нас продължава.

Това показва и статистиката на Координационния център между трите служби за миналата година. При проверени 141 обекта, са установени 247 нарушения, но наложените санкции са само за 110 хил. лева. В тази връзка започва изготвянето на национална карта на всички места за търговия и съхранение на горива в България. С тази задача бяха натоварени днес областните дирекции на МВР.


Младен Маринов - министър на вътрешните работи: "Координационното съвещание бе на ниво областни дирекции, тъй като искаме на територия да продължим с проверките на търговските обекти, които се занимават с разпространение и продажба на горива, както и такива, които въобще не съществуват в правния мир, ако има такива и се занимават с тази дейност изцяло извън закона".
Галя Димитрова - изп. директор на НАП: "955 хиляди литра горива - за тях не са отчетени продажби, това са ревизии, приключили миналата година и са установили 5 млн. и 300 хил. неплатени и укрити данъци точно от бензиностанции, които са манипулирали своята отчетност, така че ад не платят тези данъци."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​ЕК: Гърция изостава с реформите
​ЕК: Гърция изостава с реформите
Проф. Николай Овчаров за общата история със Северна Македония
Проф. Николай Овчаров за общата история със Северна Македония