Проверяват 16 обекта за търговия и съхранение на горива

16 обекта за търговия и съхранение на горива се проверяват от вчера от НАП, Агенция "Митници" и МВР. Все още службите не оповестяват подробности. МВР ще изготви национална карта за обектите търгуващи с горива.

Николай Минков
от Николай Минков
17:29, 27.02.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

На този етап службите отказват да оповестят повече подробности какъв тип обекти проверяват - дали това са бензиностанции, цистерни или данъчни складове. Отказаха коментар и дали има нарушения и какви са те. Едно е ясно, въпреки усилията на МВР, данъчни и митници, контрабандата на горива у нас продължава.

Това показва и статистиката на Координационния център между трите служби за миналата година. При проверени 141 обекта, са установени 247 нарушения, но наложените санкции са само за 110 хил. лева. В тази връзка започва изготвянето на национална карта на всички места за търговия и съхранение на горива в България. С тази задача бяха натоварени днес областните дирекции на МВР.


Младен Маринов - министър на вътрешните работи: "Координационното съвещание бе на ниво областни дирекции, тъй като искаме на територия да продължим с проверките на търговските обекти, които се занимават с разпространение и продажба на горива, както и такива, които въобще не съществуват в правния мир, ако има такива и се занимават с тази дейност изцяло извън закона".
Галя Димитрова - изп. директор на НАП: "955 хиляди литра горива - за тях не са отчетени продажби, това са ревизии, приключили миналата година и са установили 5 млн. и 300 хил. неплатени и укрити данъци точно от бензиностанции, които са манипулирали своята отчетност, така че ад не платят тези данъци."
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​ЕК: Гърция изостава с реформите
​ЕК: Гърция изостава с реформите
Проф. Николай Овчаров за общата история със Северна Македония
Проф. Николай Овчаров за общата история със Северна Македония