НОВИНИ

Шофьори от столичния "Градски транспорт" излязоха на протест пред общината

Шофьори от столичния "Градски транспорт" облякоха жълти жилетки и излязоха на протест пред общината. Те са недоволни от ниското заплащане, липсата на кадри и тежките условия на труд.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
15:53, 27.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Протестиращите бяха поканени на днешното редовно заседание на постоянната комисия по транспорт и туризъм. Освен представителите на общината, на разговорите присъстваха и много неправителствени организации, както омбудсманът Мая Манолова, която настоя за адекватни решения на общината по казуса. Зад исканията на шофьорите застанаха общинските съветници от БСП. Проблемите в градския транспорт на София бяха обсъждани с часове. Очаква те да бъдат взети до две седмици.


Мартин Александров, ватман: Сега не могат да вземат решение, вероятно няма и да го вземат скоро, предлагат от средата на годината, евентуално да има някакво увеличение, което още не е решено. В момента сме 950 лв щат и от 1 февруари влиза в сила 10% увеличение, което става 1045 лв. щата, което е пак далече от средната заплата за София.
Екатерина Йорданова, председател на постоянната комисия по транспорт и туризъм: Тази тема няма да приключи тук, нито темата какви решения ще взимаме за нощния транспорт и как бихме отговори на всички искания, както винаги в тази комисия ще вземе решенията на база на анализи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА продаде Мауридес в Китай
ЦСКА продаде Мауридес в Китай
Емил Караниколов: Очаква се над 3% ръст на икономиката през 2019 г.
Емил Караниколов: Очаква се над 3% ръст на икономиката през 2019 г.