НОВИНИ

Проверяват "къщи за гости", собственост на семейството на Елена Йончева

Прокуратурата започва проверка на имоти край морето на семейството на депутатката от БСП Елена Йончева. Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите, според които в "къщите за гости", собственост на семейството, не се настаняват туристи.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:06, 23.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според публикациите три "къщи за гости" близо до плажа на село Лозенец са изградени с над 376 000 лв европейско финансиране през 2011 г. от фирма, управлявана от свекъра на Елена Йончева. Твърди се, че те не се използват по предназначение, а като семейна вила.

Елена Йончева, депутат от "БСП за България": Моят свекър е управител, но той е управител още преди да познавам това семейство. Това е абсурдно.

Прокуратурата е възложила на Националната полиция да провери цялата документация, както и самите къщи на място. Да се изискат регистрите за настаняване на туристи, информация за заплатените туристически данъци и документите за регистрация и категоризация като места за настаняване. От местното районно на полицията да се вземе справка за регистрационните карти на нощували в къщите туристи, за да се установи дали са ползвани по предназначение.

Елена Йончева, депутат от "БСП за България": В България има жълто-кафяви медии и ако искат да направят журналистическо разследване има основни принципи на журналистическото разследване.

На полицията е възложено още да провери дали вписаните в регистрите гости действително са посещавали въпросните къщи. Срокът, в който работата трябва да приключи, е един месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменят по-високите данъци на имотите в курортите
Отменят по-високите данъци на имотите в курортите
Бойко Борисов провери строежа на АМ Хемус в участъка Ябланица - Боаза
Бойко Борисов провери строежа на АМ "Хемус" в участъка Ябланица - Боаза