НОВИНИ

Първите израелски туристи кацнаха на Летище Бургас

Чартърния сезон на Летище Бургас започна 3 дни по-рано от миналата година. Днес с полет на "България Еър" първите 164 туристи от Израел пристигнаха на почивка в курорта Слънчев бряг. Очакванията са за силен сезон и ръст на туристите от Русия, Германия и Скандинавските страни.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
22:07, 31.03.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

При засилени мерки за сигурност бургаският аеропорт стартира лятната чартърна програма, а в охраната на зоната за пътници и пистата са включени няколко различни служби.

ст. комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР-Бургас: "Колегите от Гранична полиция поемат първите израелски туристи още от летището, съответно Областната дирекция на МВР създава организация за обезпечаване на тяхната сигурност на територията на комплекс Слънчев бряг, където те възнамеряват да пребивават."

Израелските туристи бяха посрещнати още на пистата с роза и мускалче розово масло и заявиха, че не се чувстват застрашени.

Дана: "Очаровани сме от посрещането и не се чувстваме заплашени."

По-рано днес почетният консул на Израел и членовете на бургаското дружество "Шалом" откриха паметна плоча в знак на благодарност към българският народ, който е спасил своите евреи. Тя е поставена на стената на бившето еврейско училище в съседство със бургаската синагога. Мястото е много посещавано и идеята на "Шалом" е този знак на признателност да бъде видян от чуждестранните туристи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Природозащитници искат да не се строи и зад защитените плажове
Природозащитници искат да не се строи и зад защитените плажове
Атентат в Диарбекир (СНИМКИ)
Атентат в Диарбекир (СНИМКИ)