НОВИНИ

Първият учебен ден в снимки

По традиция на 15-ти септември в българското училище бие звънецът на първия учебен ден. Първокласниците тази година са близо 75 хиляди и 500. Късмет и успех на всички ученици!

първият учебен ден снимки
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 15.09.2017
9315
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Над 180 първолаци за първи път прекрачиха прага на най-голямото училище в Кърджали и областта СУ „Петко Р. Славейков”, в което тази година ще учат 1680 ученици. Първокласниците в Кърджалийска област са около 1300.

;

С празнична програма започна първият учебен ден в началното училище „Св. Св. Кирил и Методи” в Ямбол. Общината е в готовност за нормално започване на новата учебна година. Във всички учебни заведения са обезпечени условията за безпроблемно протичане на учебния процес. Общо 7 693 са учениците, обхванати в мрежата на общинските училища в града, като първокласниците за учебната 2017/2018 година са 769 деца, разпределени в 35 паралелки.

;

Тържественото откриване на учебната година в ОУ "Христо Смирненски" в Хасково. В цялата област се очаква днес 2143-ма първокласници да прекрачат прага на училищата.

;

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на откриването на новата учебна година от 5-то Основно училище "Иван Вазов" в район "Витоша".

;

С изпълнение на Представителна фолклорна танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Добрич бе открита тържествено новата учебна година. Преди да прекрачат прага на училището първокласниците преминаха през изплетена от цветя шестица с пожелание за успех през учебната година. 707 първокласници от Добрич за пръв път ще чуят училищния звънец , а всички получиха подарък от общината за първият им учебен ден - комплект тетрадки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урок по безопасност на движението в 119 СУ Академик Михаил Арнаудов
Урок по безопасност на движението в 119 СУ "Академик Михаил Арнаудов"
Лондонската полиция разглежда взрива в метрото като терористичен акт
Лондонската полиция разглежда взрива в метрото като терористичен акт