САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Комисията за икономическо сътрудничество със Северна Македония заседава в Скопие

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще председателства първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Северна Македония. То ще се проведе днес и утре (6 и 7 март) в Скопие и се съпредседателства от министъра на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши, съобщиха от МТИТС.

от БГНЕС
09:52, 06.03.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
комисията икономическо сътрудничество северна македония заседава скопие

В дневния ред на заседанието са включени теми свързани с изграждането на транспортна и енергийна инфраструктура, въпроси от двустранното икономическо сътрудничество в области като информационни технологии, транспорт, търговия, инвестиции, селско стопанство и др.

Двамата министри ще подпишат протокол от Първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество.

По време на събитието ще бъде парафиран и Меморандум за разбирателство между Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на България и Агенцията за насърчаване на предприемачеството на Северна Македония.

В рамките на посещението си министър Росен Желязков ще проведе работни срещи с министъра на информационното общество и администрацията Дамян Манчевски и министъра на транспорта и съобщенията Горан Сугарески.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Главна роля за любовта в „Казимир и Каролине”
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Главна роля за любовта в „Казимир и Каролине”
Хванаха над 600 000 къса нелегални цигари на ГКПП Кулата
Хванаха над 600 000 къса нелегални цигари на ГКПП Кулата