НОВИНИ

Пътят край Български извор - сред най-опасните в страната

Една от най-рисковите и опасни пътни отсечки у нас се намира на главния път София-Варна в участъка край Ловеч. Само за изминалата година там са регистрирани 139 ПТП с осем убити и 117 ранени. В края на декември миналата година край ловешкото село Микре стана поредната тежка катастрофа у нас - при сблъсък между автобус и лек автомобил трима души загинаха, а десетки бяха ранени.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:12, 10.02.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Опасният участъкът от главния път София-Варна е с дължина 69 км. За поредица от опасни остри завои без никаква видимост предупреждават пътни знаци, но шофьорите масово не обръщат внимание. Най-критичен е участъкът край село Български извор.

Марияна Тодорова - продавач: „Аз съм тук от 29 години и са станали много катастрофи, особено от големия завой до края на мантинелата и са някъде 2-3 км, а са загинали поне 30 човека!"

Друга причина за тежките катастрофи е несъобразената скорост и неправилното изпреварване. Състоянието на пътя, атмосферните условия и релефът на местността също оказват влияние.

гл. инсп. Николай Недялков - н-к отдел „Пътна полиция" - ОДМВР-Ловеч: „Най-важното - да спазваме ограниченията, които са предвидени съгласно закона за движение по пътищата и да бъдем по-бдителни спрямо другите участници в движението".

От полицията в Ловеч са категорични, че шофьорите трябва да бъдат и по-толерантни на пътя и предупреждават, че в момента атмосферните условия все още не са добри и апелират шофьорите да се движат с повишено внимание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филм разказва историята на Леа Иванова
Филм разказва историята на Леа Иванова
Хлебозаводът в Русе за втори път обявен на търг
Хлебозаводът в Русе за втори път обявен на търг