НОВИНИ

Спешни ремонти на подлезите във Велико Търново

Във Велико Търново започват спешни ремонти на всички подлези в града. В момента състоянието на шестте съоръжения е критично, а преминаването през тях изключително опасно. Основен ремонт не е правен близо 30 години, а средствата на общината стигат само за козметична поддръжка веднъж годишно.

bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 10.02.2017
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

От години хората във Велико Търново се страхуват да минават през подлезите, заради зловещата гледката и реалите опасности. Няма осветление, от тавана падат огромни парчета мазилка, а от стените стърчат кабели от старата електрическа инсталация.

Павлина: „Пълно безобразие... направо не може да се минава от там. Смърди. Един единствен път съм минавала от там и просто се отказах".
Иванка Атанасова: „Много ми е неприятно минаването, защото е много мръсно и честно казано ме е страх да минавам. То на тоалетна прилича този подлез, мръсно е, мирише на лошо, тъмно, мрачно. То иска поддръжка",

За някои обаче алтернативен маршрут няма.

Нели Минкова: „По принцип всеки ден минавам през подлеза. - Не ви ли е страх? - Страх ни е, особено вечер. Има съмнителни хора, заледени са стъпалата. - Алтернативен маршрут имате ли? - Отгоре, ако се мине, но там също вечер няма пешеходна пътека, доста е тъмно, доста е опасно".
Димитър Николов: "Доста често ми се налага точно от тука да минавам, когато ми се налага на преми оттатък, защото няма как да премина през пътя, опасно е".

През годините в подлезите е правено само козметично освежаване, тъй като средствата на общината стигат само са почистване веднъж в годината.

проф. Георги Камарашев - зам. кмет на община Велико Търново: „Общината заделя средства, които явно са недостатъчни и тази година ще заделим повече средства, за да направим по-голям ремонт на подлезите".

След инцидента в тунела „Ечемишка" са направени огледи на всички подлези в града и се очаква веднага да започне спешен ремонт, а един от най-опасните тунели ще бъде запечатан.

проф. Георги Камарашев - зам. кмет на община Велико Търново: „Последно са ремонтирани частично през 2013 година. През 2013 година е правен ремонт на осветителните системи, както и на системите за отводняване. Сега в момента в началото на седмицата започнахме една проверка, която ние по принцип правим в началото на пролетта. Резултатите са необнадеждаващи".

Сериозен обаче остава и проблема с вандалските набези, тъй като подлезите често се превръщат и в убежище на скитници и наркомани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 400 кита заседнаха на плаж в Нова Зеландия
Над 400 кита заседнаха на плаж в Нова Зеландия
Сблъсъци избухнаха в парламента на Южна Африка
Сблъсъци избухнаха в парламента на Южна Африка