НОВИНИ

Пуснаха на свобода майката на недохранените близнаци от Пловдив

Майката на двете близначета, които са били системно недохранвани най-вероятно и момченцето е в кома в болница в Пловдив, е била освободена късно снощи, след като е изтекло 24-часовото ѝ задържане. В ефира на "Денят започва" шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков потвърди, че гипсов предмет е паднал и е ударил момченцето в дома на семейството. От своя страна директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив Надя Танева заяви, че ще бъде направено всичко възможно, за да може децата да получат необходимата грижа и да се развиват нормално.

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 21.02.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
ст. комисар Атанас Илков - директор на ОД на МВР-Пловдив: След направения повторен оглед вчера, се потвърждава факта, че гипсов орнамент е паднал и е ударил детето. Всички онези обстоятелства, които ги заявява пред нас майката ги установяваме като действителност в жилището, където живее тя и отглежда двете си деца. Не мога да кажа, че видимо е била в нетрезво състояние, защото аз се видях с нея в болницата, но това което каза е, че малко след като е сложила децата да спят е паднал този предмет, което нанася това тежко травматично увреждане на момченцето.
Надя Танева - директор на "Социално подпомагане" - Пловдив: За съжаление към този момент не знаме почти нищо за отглеждането на двете близначета, тъй като сигналът постъпи вчера при нас от полицията. Не сме работили досега с децата и семейството. Тази сутрин колеги вече са в дома на семейството и тепърва предстои да се свържем с бащата да проучим какво и защо е довело до това състояние на децата, какви грижи са полагани за тях и респективно какви не са полагани, дали децата са отглеждани в това семейство, защо не са извеждани - всички тези обстоятелства днес ще трябва да ги изясним, но със сигурност за децата ще бъде предприета мярка за закрила. Първото действие от наша страна е да проучим разширения семеен кръг, следващата мярка е приемно семейство и крайната мярка е резидентна услуга. Искрено се надявам децата да са добре, да се възстановят и последващата грижа с наша подкрепа е тези деца да получат необходимата грижа и наистина да наваксаме пропуснатото физическо и психическо развитие, за да могат тези деца да се развиват нормално.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Чуков: Все по-големи анклави са под контрола на Ислямска държава
Проф. Чуков: Все по-големи анклави са под контрола на "Ислямска държава"
В Денят започва: ГЕРБ и БСП в спор за исканата оставка на проф. Плочев
В "Денят започва": ГЕРБ и БСП в спор за исканата оставка на проф. Плочев