НОВИНИ

Работната група за "Царските имоти" ще обяви решение

Работната група, която се занимава с казуса за имотите на Симеон Сакскобургготски се очаква да оповести решението си днес. Такова беше уверението на министъра на регионалното развитие Николай Нанков по време на парламентарния контрол. Той каза, че държавата е поискала спиране на делата за половин година, като в това време ще се търсят варианти за извънсъдебни споразумения.

работната група царските имоти обяви решение
bnt avatar logo
от БНТ
06:53, 04.12.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Сакскобургготски получи обратно имотите си когато беше премиер през 2002 година. Пет години по-късно - през 2009 г. парламентът гласува мораториум върху правото му за разпореждане. Той трябваше да е временен, но действа и до момента. На три инстанции държавата спечели делата за "Кричим", "Ситняково" и "Саръгъол".

На две инстанции регионалното министерство спечели делата за "Царска Бистрица" и бившото стопанство на УБО край Врана. Без решение на първа инстанция са само споровете за "Врана" и за 16 500 дка гори в Рила.

Очаква се на Симеон Сакскобургготски да бъде предложено обезщетение или доживотно ползване срещу прекратяване на делата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искат постоянен арест за адвоката, задържан за внасяне на наркотици в затвор
Искат постоянен арест за адвоката, задържан за внасяне на наркотици в затвор
Нормализира се обстановката в Смолян
Нормализира се обстановката в Смолян