НОВИНИ

НАП е запорирала сметки на военния завод “Дунарит”

Националната агенция по приходите е запорирала сметки на военния завод “Дунарит”. Това стана ясно при извънредна среща на синдикатите от русенското дружество и техни колеги от оръжейния завод “Емко”. Синдикалистите от „Дунарит” заявиха още, че са притеснени за бъдещето на предприятието и сред хората има напрежение. Несигурността се засилва и от спрения лиценз на завода за производство на специална продукция.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Виолета Никифорова
20:15, 26.09.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

800 –те работници от военния завод „Дунарит” всеки ден се питат дали ще имат работа през следващия месец и са притеснени за доходите си -каза Стоил Георгиев, представител на един от синдикатите в дружеството.

Стоил Георгиев-синдикалист - КТ “Подкрепа” Диана Георгиева-представител на КНСБ: Постоянно се носят, засега, слухове за запорирани сметки, за която една наистина е запорирана. Дали ще има заплати или няма, дали ще имаме работа и до кога ще имаме работа? Вярно ли е, че ще излизаме отпуска? Вярно ли е, че след Нова година няма да имаме работа?

Предстоят нови производствени търгове, но “Дунарит” не може да кандидатства заради отнетия лиценз.

Диана Георгиева - представител на КНСБ: И по този начин се страхуваме да загубим доста работа и губим пазарите.

Според Диана Георгиева от КНСБ в “Дунарит”, засега заплатите на работниците не са застрашени.

Диана Георгиева - представител на КНСБ: Сметките от НАП са запорирани, но за заплатите няма опасност. Очакваме да излязат резултатите от проверката на служба “Контрол на общоопасните средства” да излязат. Но в същото време не се знае до кога е спряна процедурата по изземването на лиценза ни.

Синдикалистите в “Дунарит” и техни колеги от “ЕМКО” днес призоваха представителите на останалите военни заводи в страната да се съберат на 4-ти октомври в Русе, за да търсят изход от пагубната -според тях - ситуация, в която се намират. На срещата те ще обсъдят какви действия да предприемат, за да не позволят унищожаването на оръжейните дружества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградиха българските медалисти от Световното по вино във Валядолид
Наградиха българските медалисти от Световното по вино във Валядолид
26 ученици ще се обучават за хлебари и сладкари в Благоевград
26 ученици ще се обучават за хлебари и сладкари в Благоевград