НОВИНИ

Радан Кънев иска обща кандидатура за Плевнелиев

ДСБ привлече БЗНС, Народна партия "Свобода и достойнство" и членове на Обществения съвет на Реформаторския блок в подкрепа на издигнатата от Радан Кънев кандидатура на президента Росен Плевнелиев за втори мандат. Въпреки острата реакция на президента затова ,че никой не е поискал съгласието му, днес беше обявено, че стоящите зад инициативата на ДСБ искат среща с Бойко Борисов в парламента за търсене на съвместна подкрепа на Росен Плевнелиев с най-голямата в дясно политическа сила ГЕРБ. Според заместник - председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов инициативата около ДСБ е доказателство за обърканост и непоследователност на фона на излизането ѝ в опозиция.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
16:54, 19.05.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Радан Кънев - председател на ДСБ
Ние се обръщаме към ГЕРБ , конкретно към лидера на партия ГЕРБ Борисов с покана за разговори в тази посока . Може ли да има смисъл краткосрочно мнозинство в 43 - тия парламент ,което да вземе важните геостратегически за страната решения и може ли да има широка дясна, центристка, проевропейска подкрепа за действащия президент, който да се издигне като независим кандидат - това е разговор с ГЕРБ, без които този разговор не е възможен - ние сме политически реалисти.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ
Не се прави така. Когато искаш да отидеш на гости на някого ти трябва първо да почукаш на вратата или да му се обадиш по телефона и ако го срещнеш на улицата да кажеш - извинявай за това, което говорих през тези месеци , но сега обаче виждаме, че без вас няма как да се случи нищо хубаво в държавата и затова искаме да бъдем отново заедно. Партия ГЕРБ си има своята политика и своята идентичност и смятаме , че всяка една национално - отговорна партия винаги участва в изборите със свои кандидати, които номинира.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Джебел отбелязаха 27 години възродителния процес
В Джебел отбелязаха 27 години възродителния процес
Френският парламент одобри трето удължаване на срока на извънредното положение
Френският парламент одобри трето удължаване на срока на извънредното положение