НОВИНИ

Радан Кънев подаде оставка като председател на "Нова Република" и ДСБ

Радан Кънев, лидер на ДСБ, не скри разочарованието си на пресконференцията на "Нова Република" и каза, че е подал оставката си в Нова Република и в ДСБ. Той поздрави ГЕРБ за победата и им пожела да имат смелост да променят нещата към добро. Той смята, че има надежда дясното да се обедини в бъдеще.

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 27.03.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Радан Кънев: "Благодарим на хората, които ни подкрепиха. В една безнадеждна кампания, нашия екип постигна чудеса. Нашата оценка е, че сме увеличили минимум двойно резултата си в рамките на кампанията. Всеки, който е работи за Нова Република на тези избори трябва да е горд, че го е правил. Резултатите са негативни. Не постигнахме целта си да бъдем в парламента. Поздравявам ГЕРБ с постигнатата голяма политическа победа. Това не отменя разликите помежду ни. Без съмнение факта, че БСП няма да управлява е добра новина за България. Много ниския резултата на националистите и популистите е също добра новина."
Радан Кънев: "Аз вече подадох оставка като лидер на Нова Република и ще подам оставка и в ДСБ. Няма да напусна българската политика.Убеден съм ,че запазването на Нова Република е много важно политически. В тази кампания, ние поставихме въпроси, които никой не посмя да постави. Програмата ни беше много смела с огледана резултатите. Вярвам, че дясното ще се обедини."
Трайчо Трайков: "Смятам, че ни чакат седмици, месеци, в които ще трябва да намерим път към хората, които искат България да има дясна алтернатива."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закъснение при обработката на протоколите в Пловдив-област
Закъснение при обработката на протоколите в Пловдив-област
Как ще се разпределят мандатите в района на Кърджали?
Как ще се разпределят мандатите в района на Кърджали?