Радев призова за приемане на европейски план за действие при миграционен натиск

Президентът Румен Радев призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие в случай на миграционен натиск, съобщиха от президентството.

от БНТ
13:33, 15.10.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
радев призова приемане европейски план действие миграционен натиск

България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС въпроса за приемането на общ европейски план за действие в случай на внезапно увеличение на миграционния натиск по външните европейски граници. За това призова президентът Румен Радев на среща с министър-председателя, представители на правителството и на службите за сигурност, които го информираха за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет. Искането за приемане на такъв оперативен план беше внесено в Съвета на ЕС от държавния глава още през 2017 г. и беше обсъдено на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина.

По време на срещата на „Дондуков“ 2 беше обсъдена ескалацията на напрежение в региона на Близкия Изток, както и предприетите от отговорните институции мерки за охрана на границата и за безопасността на гражданите. Представителите на службите за сигурност увериха, че няма пряка заплаха за сигурността на страната, но ще продължат да следят внимателно развитието на ситуацията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Живодар Терзиев: Не чухме аргументи за поредното отлагане на Закона за горивата
Живодар Терзиев: Не чухме аргументи за поредното отлагане на Закона за горивата
Борислав Михайлов няма да подава оставка
Борислав Михайлов няма да подава оставка