НОВИНИ

Рамон Фонсека определи "Панамагейт" като хакерска атака

Панамската фирма "Мосак Фонсека", от която изтекоха скандалните документи, е жертва на хакерска атака. Това твърди единият от основателите на кантората. Според адвокат Рамон Фонсека виртуалната атака е извършена от сървъри в чужбина. Той вече е подал жалба в прокуратурата на Панама.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:33, 06.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Мосак Фонсека - адвокатската кантора, която придоби скандална слава никога не е нарушавала законите и всичките ѝ операции са законни. Уверението е на адвокат Рамон Фонсека, единият от основателите на фирмата. Твърди, че кантората никога не е унищожавала документи, нито е помагала на някого да укрива доходи, да не плаща данъци или да пере пари. Според адвоката кореспонденцията на фирмата е тълкувана погрешно.

Рамон Фонсека: Имейлите са извадени от контекста. Например, има имейл от Бразилия от 2005-та. Но тогава ние минахме на дигитална система. В офиса имаше много документи, казаха ни да ги подредим. Но това беше през 2005-та.

Адвокат Рамон Фонсека казва, че е изумен, че никой не разследва хакерската атака срещу кантората.

Рамон Фонсека: Имаме теория за случилото се. Теория, но не и доказателства. Но започнахме разследване.

До миналия месец адвокат Фонсека беше съветник на панамския президент, но подаде оставка след като бразилския клон на кантората беше обвинен в корупция и пране на пари. Засега не знае дали ще се върне в политиката. Споделя, че единственото, за което мечтае е спокойствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест на таксиметрови шофьори в Пловдив
Пореден протест на таксиметрови шофьори в Пловдив
Насърчителни мерки за заетост в Русенско
Насърчителни мерки за заетост в Русенско