Раздадоха наградите "Жълта роза"

И тази година организацията Зонта клуб - София раздаде наградите "Жълта роза". По традиция розите статуетки отидоха при хора, които са допринесли за сбъдването на благородни каузи. Сред наградените днес е вицепрезидентът - Илияна Йотова.

от Татяна Йорданова
22:55, 28.11.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Бичът на нашето време е насилието. Казват го присъстващите на това награждаване. А статистиката го доказва. Всяка четвърта жена е жертва в собствения си дом. Срещу цифрите се бори и организацията Зонта в България.

Магдалена Ралчева, президент на Зонта клуб - София: Смятам, че спасението е преди всичко в нашето общество, в самите нас, в нас-майките, в това как възпитаваме децата си.

И тази година подкрепа са получили талантливи деца и хора в неравностойно положение. А личностите, допринесли за някоя от каузите, днес получиха своята вечна роза. Наградени с такава са вицепрезидентът Илияна Йотова, зам.-министърът на социалната политика - Султанка Петрова и певицата Кристина Димитрова.

Илияна Йотова, вицепрезидент: Това ще бъде първият предмет, който ще виждам като отварям очи и ще си пожелая да бъда добра.

Кодът е жълт, за да насочи вниманието към себе си с едно послание:

Илияна Йотова, вицепрезидент: Да имаме усет, очи и уши за красотата и за хубавото в живота.

За да можем след това да го създаваме. Въпреки всяка тъжна статистика.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов се срещна с работодатели и синдикати от сектор Енергетика
Борисов се срещна с работодатели и синдикати от сектор "Енергетика"
Бойко Борисов на извънредна среща с майките на деца с увреждания
Бойко Борисов на извънредна среща с майките на деца с увреждания