НОВИНИ

Разпечатаха кранчетата на винзавода в Поморие

Винзаводът "Черноморско злато" в Поморие работи с пълен капацитет, след като кранчетата на дестилационните съоръжения бяха разпечатани, съобщиха от дружеството, припомняйки, че миналата седмица Агенция "Митници" запечата кранчетата след проверка на производствента база в Поморие.

bnt avatar logo
от БТА
16:42, 09.10.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
разпечатаха кранчетата винзавода поморие

От митниците са уважили аргументите на производителите за това, че не са извършени нарушения. Пробните кранчета са неделима част от баретката на всяка дестилационна система спрямо технологичните изисквания за работа на съоръжението, аргументират се от завода. Това е потвърдено от производителите на системата.

Течността в споменатите съоръжения не е краен продукт, готов за консумация, а дестилат с алкохолно съдържание между 55 и 75 градуса. Баретките са съставна част на системите и служат за извършване на контрол при дестилационния процес, като се отчитат алкохолният градус, температурата и вкусово-ароматните качества на произведения продукт.

Във всяка баретка има спиртомер за отчитане на алкохолния градус, а извън нея термометър и пробен кран, необходим за периодично взимане на проби от технолога в процеса на дестилация.

Пред Агенция "Митници" дружеството е представило подробна технологична схема, за да разсеят всякакви съмнения за недобросъвестна дейност.

От "Черноморско злато" съобщават още, че кампанията по изкупуване на грозде продължава, а производствените мощности работят с пълен капацитет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Законопроектът за хората с увреждания влиза в НС до 2 седмици
Законопроектът за хората с увреждания влиза в НС до 2 седмици
Ким Чен-ун покани папа Франциск в Пхенян
Ким Чен-ун покани папа Франциск в Пхенян