НОВИНИ

Разширяват зелената зона в София

От ноември в четири квартала в София се увеличат с 5500 местата за зелена зона. Това гласуваха общинските съветници на последното си преди лятната ваканция заседание. Така общо зелените паркоместа в столицата стават 27 000. От есента се въвежда и нощен служебен абонамент около заведенията и хотелите в столицата.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
15:25, 26.07.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Най-много зелени паркоместа ще бъдат разкрити в квартал Лозенец. Следват Оборище, Възраждане и Красно село. Информацията за новите паркоместа ще бъде предоставена за разглеждане в районните общини. Така всеки столичанин ще може да се запознае с нея, да види как ще изглежда неговата улица и ако желае, в рамките на месец, да направи възражения.


;

От есента се въвежда и нощен абонамент за паркиране в синя зона в столицата за заведения и хотели, които сега заграждат незаконно улици и паркоместа. Той ще започва от 19.30 часа до 8.30 сутринта, ще обхваща и съботните и неделните дни и ще струва 650 лв. на месец.

Днес общинските съветници решиха и да се ремонтират над 2600 спирки на градския транспорт, на 1800 ще се поставят навеси.

;
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Знаем, че това е един сериозен проблем на града. Хората масово се оплакват по този повод. До 2 години е срокът за пълната подмяна и монтиране на новите спирки.

За подмяната на всички спирки са нужни 18 млн. лв. Затова обновяването им се дава на концесия, а тези пари общината ще може да инвестира в ремонт на улици, строителство на детски градини и други.

;
Румяна Милова - Дирекция "Паркиране и гаражи", ЦГМ: Ефектът е въвеждане на ред най-вече. Тъй като това са райони с повече домуващи хора. Ще има повече хора, които ще могат да ползват услугата "Локално платено паркиране", а паркирането - почасово, с SMS и талони очакваме да бъде доста по-малко.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейските реакции за договореното на срещата Тръмп - Юнкер
Европейските реакции за договореното на срещата Тръмп - Юнкер
​Гръцкото правителство одобри мерките за подпомагане на пострадалите от пожарите
​Гръцкото правителство одобри мерките за подпомагане на пострадалите от пожарите