НОВИНИ

Реакции на Румен Радев и Томислав Дончев за кризата в Перник

Премиерът Бойко Борисов коментира, че водната криза в Перник е в следствие на некадърно управление на ВиК. В предаването "Годината" на "Дарик радио" Бойко Борисов съобщи, че за да се осигури вода на града, ще се работи и по време на празниците. Президентът Румен Радев заяви пред БНТ, че трябва да се помисли за устойчива водна стратегия, която да решава тежките проблеми в сектора. Както и за законови промени, за да не се размива отговорността между министерства, институции и местна власт. Вицепремиерът Томислав Дончев припомни, че вече има хора, които са понесли отговорност за ситуацията в Перник.

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 21.12.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Румен Радев, президент: Да, отговорност трябва да се търси, трябва да се намери и трябва да се понесе, защото цял един областен град в момента бедства, но трябва да се предприемат и мерки. Те са неотложни, спешни мерки, по какъв начин трябва всички институции да се организират, че да се облекчи този строг режим, да не се допусне епидемия, защото и това стои на дневен ред.
Томислав Дончев, вицепремиер: Всеки, който не си е свършил работата, трябва да понесе отговорност. Вече има лица, които понесоха такава отговорност - шефът на ВиК дружеството, областният управител. Сега в момента усилията трябва да се фокусират върху това кризата да бъде преодоляна. Те са две посоки - едното е намаляване на загубите, другото е допълнителни количества вода, и по това се работи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безпрецедентни мерки за контрол по пътищата в България преди празниците
Безпрецедентни мерки за контрол по пътищата в България преди празниците
Неотложните мерки, които ще бъдат предприети, за справяне с безводието в Перник
Неотложните мерки, които ще бъдат предприети, за справяне с безводието в Перник