НОВИНИ

Референдумът за природния газ в Генерал Тошево е валиден

Близо 97% от гласувалите на местния референдум в Генерал Тошево казаха "не" на добива на природен газ в региона. Избирателната активност в края на изборния ден е 52.72%, което прави местното допитване валидно.

bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 18.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

6465 души от имащите право на глас отговориха с "да" на въпроса, зададен на референдума "Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за проучване, добив, преработка на следните подземни богатства: нефт, природен газ, твърди горива, минни отпадъци?".

Едва 172-ма са отговорили с "не", като предположенията са, че част от тях не са разбрали добре въпроса. Днес изборните книжа ще бъдат предадени в ЦИК. А местната власт иска среща с премиера Бойко Борисов, на която ще настояват и централната власт да се съобрази с вота на жителите на общината.

Николинка Гицова - член на инициативния комитет: Очаквам оттук нататък управляващите да си свършат работата. Първо РИОСВ да дадат отрицателно становище, след като се запознаха и с нашите становища и с референдума, който е с твърд резултат, почти 97% от гласувалите, които са казали, че не желаят да има добив на газ. На срещата с премиера Бойко Борисов предполагам, че и той също ще се съобрази с мнението на гражданите, защото ние сме държавата всъщност, те трябва да се съобразят с нашето желание.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват 6 нови центъра за спешна медицинска помощ в София
Откриват 6 нови центъра за спешна медицинска помощ в София
Русенци сигнализират за невярна информация от таблата по спирките
Русенци сигнализират за невярна информация от таблата по спирките