НОВИНИ

Реформаторският блок ще обяви кандидата си за президент до вторник

Реформаторският блок вероятно ще обяви кандидата си за президент до идния вторник, каза в Бургас на пресконференция председателят на ДСБ Радан Кънев. Той пристигна в крайморския град заедно със заместник-председателя на политическата сила Димитър Сяров и с председателя на предизборния щаб Стоил Яков.

bnt avatar logo
от БТА
14:36, 25.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
реформаторският блок обяви кандидата президент вторник

В блока има решение за самостоятелно явяване на изборите. Има и ясни кандидатури в лицето на Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, каза още Кънев. Според него тези две кандидатури имат подкрепата на СДС, ДСБ и Гражданския съвет на Блока. Има я и кандидатурата на Велислав Минеков, но той поставял условия, които са изпълними само за ДСБ, добави лидерът на политическата сила.

Кънев очерта и профила, който според него очаква българският избирател. Кандидатът за президент трябва да е проатлантически настроен, патриотичен, насочен към единна Европа и единен евроатлантически съюз, да бъде коректив, а не слуга.

Председателят на ДСБ коментира и ситуацията с левицата през последните седмици. Според него президентските избори се превръщат в сериозно предизвикателство за левицата заради окончателния й разпад.
"На този фон ГЕРБ заема една позиция, която можем да отчетем като антинатовска и антиевропейска", заяви още Кънев. Той добави, че и това ще е основното различие с ГЕРБ, тъй като Блокът е за обща европейска политика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Армията и полицията на Мианма участват в ликвидирането на щетите от труса
Армията и полицията на Мианма участват в ликвидирането на щетите от труса
Шотландските полицайки ще могат да носят забрадки
Шотландските полицайки ще могат да носят забрадки