НОВИНИ

20 къщи са наводнени след като реката в Котел излезе от коритото си

Бедствено положение в Котел заради проливните дъждове. От тях пострада сериозно ниската част на града, която е напълно наводнена. Няма пострадали или бедстващи хора.

bnt avatar logo
от Д. Петкова, И. Янев​
11:40, 27.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Вчера за по-малко от час над града са паднали около 80 литра на квадратен метър. Реката в града е излязла от коритото си и е заляла къщи и улици. Има около 20 наводнени къщи. Хората от ниските части на Котел са евакуирани.

Придошлата река Котленска е заляла и транзитен път, който минава през града и трафикът е затруднен. Нанесени са щети и по уличните настилки. Заради бедствената ситуация кметът на Котел Коста Каранашев свика кризисен щаб.

Коста Каранашев - кмет на Котел: В момента имаме нужда от тежка техника и съответно като изчислим материалните щети, които са нанесени да ги остойностим и да потърсим помощ от Правителството в лицето на премиера, както казах. Така че днес ни предстои поне да успем това, което виждате, да се нормализира, да може и ако се наложи екипи на Бърза помощ да могат да идват, както и остойноставянето на тия материални щети, да може да си направим план по най-бързия начин да нормализираме движението и хората, които са пострадали.

Днес започна описването на щетите от пороя. Ситуацията в града бавно се нормализира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Да посрещнем първите юлски лъчи с JEREMY?
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Да посрещнем първите юлски лъчи с "JEREMY?"
Как Италия защитава морето си?
Как Италия защитава морето си?