НОВИНИ

Ремонтират 22 училища в Пловдив

В 22 училища в Пловдив тази година текат ремонтни дейности. От общината обещават те да приключат до първия учебен ден. Единствено в училище „Любен Каравелов" децата ще започнат учебния процес във втория корпус, тъй като предстои ремонтът на основната сграда да бъде приет от комисия. В същото време бивша социална служба в район „Западен" става класна стая.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
13:08, 01.09.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Основно училище „Елин Пелин" има нужда от допълнителни класни стаи заради по-големия брой паралелки и преминаването на едносменен режим. Затова поискали кметството да им даде изоставената близка сграда, в която до скоро се помещавала социалната служба в район „Западен".

Татяна Вангелова, директор на ОУ „Елин Пелин": Тези две стаи са ни необходими, за да запазим едносменния режим на работа и от две години нямаме и учителска стая и компютърен кабинет, така че те са някаква възможност за подобряване на материалната база.

За реконструкцията са вложени 18 000 лева от бюджета на училището. Тоалетните също ще бъдат ремонтирани. Класната стая ще бъде отоплявана с климатик. Ще бъде оборудвана и с шкафчета за децата.

Стефан Байков, управител на фирмата-изпълнител на ремонта: По техническо задание имаме освежаване на стените, изкъртване, нови плочки в санитарните помещения, нови врати, тъй като бяха стари и захабени. Водопровод. Мивки. Нови тоалетни. Настилка тук ще има нова като ламиниран паркет. Таваните частично ще ремонтираме.

По план ремонтът трябва да приключи до 5 септември. В новата класна стая ще влязат учениците от 4 клас. Козметично освежаване е претърпял и коридора на първия етаж, където ще бъдат посрещнати бъдещите първокласници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млад мъж загина на магистрала Струма край Кулата
Млад мъж загина на магистрала "Струма" край Кулата
Пловдив отбелязва 5 години от титлата Европейска столица на културата
Пловдив отбелязва 5 години от титлата Европейска столица на културата