НОВИНИ

Фандъкова инспектира строежа на аквапарк "Възраждане"

До 5 ноември се очаква да приключат строителните дейности по изграждането на аквапарк "Възраждане" в столицата, обяви кметът Йорданка Фандъкова, след като инспектира работата по строежа. В отговор на журналистическия интерес тя повтори, че другата седмица ще обяви дали отново ще се кандидатира за кмет на София.

bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 31.08.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Всички съоръжения в първия аквапарк в столицата ще са достъпни за хората следващото лято. Тази есен в комплекса ще бъдат засадени над 600 дървета. А закритият басейн ще заработи в края на годината или началото на следващата.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Закрит басейн с минерална вода, 25-метров, с шест коридора. Тук могат да се провеждат и тренировки, работим заедно с Федерацията по плуване. Надяваме се, че ще могат и нашите спортисти да спортуват тук. Разбира се, и с достъп до хората и дълго чаканото от софиянци, децата особено, аквапарк, съоръжения за свободното време в летните месеци.

Кметът Йорданка Фандъкова напомни, че години наред това пространство е било пустеещо и занемарено. Общината е водила дълги съдебни битки за собствеността.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Инвестицията тук е от общинското дружество Софийски имоти, над 5 млн. лв. са средства от регионалния фонд, от ОП "Региони в растеж", заемни средства.

Работата по изграждането на комплекса се движи в срок, 80% от дейностите са приключили, стана ясно от проверката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11-годишен постави национален рекорд за нареждане на Рубик куб
11-годишен постави национален рекорд за нареждане на Рубик куб
 Ураганът Дориан промени посоката си
Ураганът Дориан промени посоката си