НОВИНИ

Оставиха в ареста обвинените за жестокото убийство на мъж и жена

Софийският градски съд остави в ареста Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които са обвинени за убийството на Йордан Атанасов и съпругата му Мариана. Вижте и още във видеото.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:36, 31.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Съдия Атанас Атанасов определи убийството като изключително дръзко и брутално, а Шляпашки и Нанчев като опасни и непредвидими. В съдебната зала стана ясно, че един етикет е бил първият ключ, насочил разследващите към извършителите на двойното убийство.

Останките от телата на двете жертви са били в 3 80-литрови бели бидони, произведени в Румъния, а всеки е бил със свой сериен номер. На един от бидоните обаче има етикет, по който разследващите се ориентират в кой магазин тези бидони са били продадени. Отиват в магазина, а там управителката разпознава и своя почерк в този етикет.

Чрез компютърната система става ясно, че бидоните са купени на 14 юли сутринта. От видеонаблюдението виждат, че двама мъже с автомобил са дошли да закупят тези бидони. По номера на автомобила установяват, че той е собственост на Пламен Шляпашки и тогава се насочват към двамата като заподозрени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата повдигна обвинения за новия случай на насилие с дете в Сотиря
Прокуратурата повдигна обвинения за новия случай на насилие с дете в Сотиря
Нов временен началник на Националната служба за охрана
Нов временен началник на Националната служба за охрана