НОВИНИ

Ръководството на ДБГ подаде оставка

Ръководството на "Движение България на гражданите" /ДБГ/ подаде оставка. Това съобщи на пресконференция лидерът на партията Меглена Кунева.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
13:03, 04.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
ръководството дбг подаде оставка

Меглена Кунева обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на „Движение България на гражданите”.

„Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ”, заяви Меглена Кунева и подчерта, че днес Изпълнителният съвет на партията е решил, до провеждането на Конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори. Той отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на „Реформаторски блок-Глас народен” в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно.

От своя страна Антоний Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на следващото коалиционно правителство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ и Обединените патриоти се срещат в парламента
ГЕРБ и Обединените патриоти се срещат в парламента
Подменят водопровода на благоевградска улица
Подменят водопровода на благоевградска улица