НОВИНИ

Рок на Нова година в Пловдив

Почитатели на рок музиката от цялата страна ще посрещнат новата 2016-а година в Пловдив. Тази вечер акцент в празничната програма на общината е концертът на Николо Коцев с група „Кикимора” и норвежката рок звезда Йорн Ланде.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
12:30, 31.12.2015
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Началото е в 22,00 часа на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов” пред Общината. БНТ 2 ще излъчва на живо концерта и празничните илюминации. Вече втори ден продължава строежът на мащабната сцена, която по изискване на изпълнителите ще бъде на три нива.

Първи на сцената ще се качат музикантите от „Кикимора” и техният фронтмен Николо Коцев. За хората на площада и за зрителите пред малкия екран ще звучат авторски парчета и хитове на групите "Дийп Пърпъл", "Рейнбоу" и "Блек Сабат".

Скандинавският рок динозавър Йорн Ланде ще изпълни 4 авторски песни, едната от които ще прозвучи за първи път пред публика. Любопитна подробности е, че това е първият общ проект на „Кикимора” и Йорн Ланде, като те дори не са имали обща репетиция за него. Но шоуто се очаква ще бъде впечатляващо, заяви за БНТ 2 музикантът Николо Коцев.

Очакваме музикантите в Пловдив в 16,00 часа за саундчек. Това, което разбрахме, е, че 10 китари ще бъдат качени на сцената за изпълненията на „Кикимора“ и Йорн Ланде. Заради минусовите температури ще бъдат инсталирани и газови печки, които да топлят музикантите.

След новогодишното обръщение на президента Росен Плевнелиев и празничните илюминации, на сцената ще излязат танцьорите от ансамбъл „Тракия”. Тогава на площада пред Общината по традиция се заформя и голямото новогодишно хоро.

В първите часове на Новата година на сцената ще излязат световният шампион по бийт бокс „Скилър” и поп изпълнителят Любо Киров. Целият спектакъл „Рок на Нова година в Пловдив” ще бъде излъчен на живо по БНТ 2 тази вечер от 22,00 часа.

Припомняме, че извънредни автобуси на Градския транспорт ще се движат в празничната нощ. Курсовете са през 30 минути от 23,00 часа на 31-ви декември до 2,00 часа на 1-ви януари. Улеснението е за всички, които ще посрещнат 2016-а година на площада пред Общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансовото министерство отчита над 2 млрд. ръст в приходите
Финансовото министерство отчита над 2 млрд. ръст в приходите
Празнуването на открито може да бъде опасно
Празнуването на открито може да бъде опасно