НОВИНИ

Друг свидетел срещу Галеви: "Не вярвам, че смъртта на Миланов е нещастие"

Основният свидетел по делото срещу Братя Галеви - Пламен Миланов и 35-годишната му бизнес-партньорка бяха открити мъртви късно снощи в офис в Дупница. Неофициално, първоначалната версия за смъртта им е задушаване с газ. От прокуратурата засега не дават информация по случая. Телата на двамата са транспортирани за аутопсия в столичната Съдебна медицина. Случая следи Антон Чавдаров.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров, Феодор Сургов
11:40, 31.12.2015
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Помещението, в което Пламен Миланов и жената с него са били открити мъртви, е запечатано от полицията. Достъпът е забранен, защото се води разследване. В Дупница за бизнесмена казват, че е бил човек с честен бизнес.

- Приятели сме такива, виждаме се като съседи, има такава фирма за таксита, - споделя човек, който го познавал отблизо. - Аз не съм го виждал от една седмица, преди една седмица го виждах, но не е нещо да е уплашен.

Таксиметровият шофьор Антонио Якимов също като мъртвия Миланов, е сред свидетелите по делото срещу братя Галеви. Якимов е убеден, че трагедията в Бившия битов комбинат в центъра на Дупница не е нещастен случай.

- Ние сме основни свидетели и се очакваше да се случи нещо, макар че властите казват, че е нещастен случай, - смята Антонио. - Той е мъж-машина, той не би допуснал това да се случи. При две три заплахи, че рано ли късно те ще отмъстят, мисля, че има сериозна причина за съмнение. Всеки друг човек, ако се е задушил - ще повярвам, но човек-машина, работохолик като Пламен Миланов аз на такава нелепа смърт не го вярвам.

;

От полицията казват, че следи от насилие по телата на починалите няма.

- По принцип при тия хора никога няма следи от насилие, утре ако ме блъснат случайно, ще го изкарат инцидент, неправилно пресичане нали, ще го изкарат, просто човека си е починал, - казва Антонио Якимов. - Има опасение за мене и за останалите свидетели, защото 3 години след делото срещу тези хора първата жертва е един от свидетелите, не е случайно, не е инцидент.

Пламен Миланов се е занимавал с търговия и управление на имоти. Бил е и официален представител на телекомуникационна компания в Дупница. След смъртта си оставя без баща 4 деца от два брака.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крачка напред към нова конституция в Турция
Крачка напред към нова конституция в Турция
ЮНЕСКО призна сурвакането в Пернишко за част от световното културно наследство
ЮНЕСКО призна сурвакането в Пернишко за част от световното културно наследство