НОВИНИ

Фериботът на Белослав няма да спира в новогодишната нощ

Фериботът, който свързва двата бряга на град Белослав, няма да прекъсва работа в новогодишната нощ. Курсовете обаче ще бъдат разредени. От години фериботът е най-бързата връзка за пресичане на плавателния канал море-езеро, който разделя Белослав на две. На денонощие се правят по 102 рейса между двата бряга.

bnt avatar logo
от Мартин Николов, Георги Христов
22:34, 30.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

От полунощ на 31 декември до сутринта на 1 януари фериботът ще се движи с разреден график - по веднъж в двете посоки на всеки час. При необходимост обаче ще превозва екипи на полицията, пожарната и бърз помощ извън разписанието.

Ясен Иванов, капитан на ферибота „Белослав": Т.к. няма такъв голям наплив през нощта тръгва се на всеки 30 минути от даден бряг. Или горе-долу от един и същи бряг на един час. И това е между 0,10 до 3,55, когато са ни редовните рейсове.

Жителите на града използват ферибота като градски транспорт. За денонощие по най-бързата връзка между двата бряга преминават около 2 000 автомобила.

Транспортът е безплатен. Който иска, може да се повози между двата бряга. А фериботът отдавна е и местна атракция.

Ясен Иванов, капитан на ферибота "Белослав": Особено като е хубаво времето руснаци идват много, англичани идват много. Радват се.

По празниците често се качват и подпийнали пътници. Но досега проблеми не е имало, казва капитан Ясен Иванов, който ще посрещне Новата година на работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Газпром спря доставките за Овергаз, държавата се намеси
"Газпром" спря доставките за "Овергаз", държавата се намеси
Във Варна запечатаха хладилника от акцията Ако си дал
Във Варна запечатаха хладилника от акцията "Ако си дал"