НОВИНИ

Роми изпочупиха заведение в село Кърнаре

Роми са нахлули с ножове в заведение по време на частно парти в карловското село Кърнаре, ранили са човек, а след това са изпочупили и стъклата на заведението.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
15:31, 05.05.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Инцидентът е станал късно снощи. Ромите поискали да влязат и да останат в заведението. Собственикът обаче им обяснил, че заведението не работи за външни посетители, защото има семейно тържество и празнуват абитуриентски бал. Ромите многократно били помолени да напуснат.

След около 20 минути обаче те се върнали отново до заведението, но с ножове и група други роми. Тогава започнали да чупят прозорците на заведението. Единият от гостите на тържеството бил ранен.

;
Николай Божков, син на пострадалия мъж: Жена ми е бременна в четвъртия месец беше в заведението. В същия момент се бяха скрили с жените в ъгъла. Заради един стрес можеха да станат толкова поражения. Ако беше станало половин час по-рано, имаше малки деца, имаше четиримесечно бебе.
Христина Рашкова: Те са длъжни да спазват законите на държавата както ние българите ги спазваме, никой не е казал да не живеят, но да живеят и да спазват законите. Има закони в тази държава да се спазват от всички.
Ивана Харалампиева: Ако са незаконни тези къщи, да търси начин държавата да се бутнат...
Керекица Ненова: В къщите влизат, сутринта отивам за хляб отворен прозореца, одеяло хвърлено до прозореца, стъклото счупено, по магазините влизат, магазинерките са се видяли в чудо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва най-голямото събитие от визитата на папа Франциск у нас
Започва най-голямото събитие от визитата на папа Франциск у нас
Патриарх Неофит се срещна с папа Франциск
Патриарх Неофит се срещна с папа Франциск