НОВИНИ

Роми протестираха пред община Бургас заради спряната им вода

Роми се събраха на протест пред община Бургас заради спряната им вода. Заради натрупани задължения от близо 100 000 лева от ВиК дружеството са спрели водоподаването на част от къщите в кв. "Победа". Ромите заплашиха, че няма да излязат да чистят Бургас, ако водата им не бъде пусната.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:46, 21.05.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Пред сградата на общината ромите поискаха оставката на шефа на ВиК - Бургас, както и да бъде възстановено водоподаването. Според водното дружество няколко ромски фамилии в кв. „Победа" са натрупали задължения от близо 100 000 лева.

Йордан Фратев, организатор на протеста: Това не е един ден, два месеца. Това са цели пет месеца. Обещават ще минат ще правят, ще мерят къщите да плащаме данъците. Половината от хората плащаха данъците и никой не отива да ни пуска водата.

От ВиК обаче са категорични, че в квартала няма да има вода, докато сметките не бъдат платени.

Димитър Николов, кмет на Бургас: Всеки гражданин има права и задължения. Това са част от задълженията. Разбира се че имат права. Аз не съм им попречил, имат право да протестират, разрешил съм този протест, но не мога с този протест да въздействам върху ВиК да им пуснат водата.

По информация на ВиК - Бургас без вода са десет абоната. Колко е точният брой на хората, които използват водата обаче не може да се установи, тъй като повечето ромски къщи нямат водомери напомниха, че всеки може да подаде заявление да бъде поставен водомер. Протестиращите се заканиха се, че ако до края на днешния ден не бъде пусната водата, няма да ходят на работа и да почистват града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един от най-добрите наши играчи по водна топка е загиналият в Гърция
Един от най-добрите наши играчи по водна топка е загиналият в Гърция
Борисов откри нов цех в завода за олио в Карапелит
Борисов откри нов цех в завода за олио в Карапелит