Ръст от 24% на събрания туристически данък отчитат в Банско

На своето заседание Консултативният съвет по туризъм към Община Банско определи приоритетите за 2018 г. в сектор туризъм. Сред основните цели, заложени в Програмата за развитие на туризма на курорта тази година, са организиране на приемна с общински експерти и представители на бизнеса, сертифициране на Посетителския информационен център като Туристически информационен център съгласно изискванията на Закона за туризма, както и включването в инициативна група за създаване на регионален клъстер "Туризъм".

от Източник: БТА
14:51, 02.04.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
ръст събрания туристически данък отчитат банско

Традиционно в бюджета на планираните дейности за развитие на местния туристически отрасъл, се залагат средства за участие в международни борси, изработката на тематични рекламни материали, организиране на изложби и демонстрации на местни художници и занаятчии.

Отчетът за изпълнението на туристическата програма на местната администрация за миналата година сочи събран туристически данък за 2017 г. в размер на 900 000 лева, което е с 24 % повече от предходната 2016 г.

"Продължаващата тенденция за ръст в събираемостта на туристическия данък в Банско е резултат от няколко фактора - строга данъчно-финансова дисциплина, активни мерки за изсветляване на туристическия бранш, както и по-висока посещаемост на курорта" коментира изнесените данни кметът Георги Икономов. "Справките в края на сезон 2017/2018 сочат също ръст в броя на посещенията. Отново регистрираме близо 14 % повишение, като най-осезаемо е то от страна на България, Русия, Израел и Македония" допълни Икономов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на зам.-кмета и на главния счетоводител на Септември
Повдигнаха обвинения на зам.-кмета и на главния счетоводител на Септември
Как да се спре обезлюдяването на българското село обсъждаха кметове на села
Как да се спре обезлюдяването на българското село обсъждаха кметове на села