НОВИНИ

Румен Гечев: Борисов сменя мнението си всеки ден по няколко пъти

От БСП днес отново поискаха оставката на кабинета. "Всеки божи ден това управление на България ни сервира скандал след скандал", коментира в студиото на "Още от деня" депутатът от БСП Румен Гечев.

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 21.02.2020
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Според последни социологически изследвания от БСП не са успели да се възползват от кризите в управлението с водата и боклука и те запазват мястото си на втора политическа сила в страната. Според Гечев проблемът не е в това дали и как се качва рейтинга на партията.

Румен Гечев: Проблемът не е на БСП, проблемът е на българските граждани. Ние сме засипани с боклуци от Африка, през Италия до България. Изтекоха ни данните на българските граждани през НАП. Никой не е наказан и портиерът на НАП не го уволниха след работата на комисията. Беше източена водата на Перник - един град до столицата 2020 година стои без вода.

От БСП твърдят, че Борисов отлага влизането на страната ни в еврозоната, защото данните за развитието на икономиката са манипулирани.

Румен Гечев: Когато Борисов каже нещо трябва да има карантина от минимум три денонощия, тъй като той си сменя мнението всеки ден по няколко пъти.

Според него е факт, че ГЕРБ и техните партии сателити са нарушили правилника на парламента и законите, променяйки един закон през друг закон между първо и второ четене, за да подготвят документите за влизане в чакалнята през април.

Румен Гечев: След 48 часа, г-н Борисов на среща с КНСБ изведнъж дава заден.

Според БСП няма да влезем в чакалнята и една от причините е, че от партията са установили, че Митниците и Министерство на финансите са подали подвеждаща информация на Националния статистически институт и на БНБ. Гечев заяви, че за това разполага с конкретни данни.

Румен Гечев: Според нас минимум 4 млрд ги няма във вноса и по наша информация, изключително достоверна, това е неотчетен внос на петролни продукти. България въобще не е в тройката на ЕС по растеж. Тя лази по дъното.

Той обясни, че намалението на вноса у нас не е фактическо, то е на хартия.

Румен Гечев: Тези хора са подвели не само българския народ и бизнеса. Те са подвели Евростат, подвели са Европейската комисия, подвели са европейския бизнес и ЕЦБ.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Велев: Зеленият пакт ще довърши низходящия тренд на Европа
Васил Велев: "Зеленият пакт" ще довърши низходящия тренд на Европа
Кола блъсна две жени на тротоар в Хасково
Кола блъсна две жени на тротоар в Хасково