НОВИНИ

Румен Петков за рокадите в кабинета: Да дадем 100 дни на новите министри

Промените в кабинета и напрежението между държавните институции коментира в студиото на Сутрешния блок на БНТ лидерът на партия АБВ Румен Петков. По думите му, необходимо е на новите министри да бъде дадено време, за да покажат конкретни резултати в работата си.

bnt avatar logo
от БНТ
07:47, 21.09.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Румен Петков, председател на АБВ: Нека да видим първите 100 дни на новите министри в кабинета. Поне такава е световната практика. Познатите лица не означава познат ръководител, защото и трите ведомства са ключови и са с особено значение. В МВР имаме едно професионално развитие, такава практика е имало в годините. В Министерството на регионалното развитие без съмнение е човек, който има известен опит в регионалистиката, в местното самоуправление, в местната администрация. Министерството на транспорта е натоварено с огромни очаквания в момента, защото там става дума за електронно правителство, за много специфични системи, от които зависим всички ние - транспортни потоци. Но нека да имат време министрите да покажат качества и потенциал. Аз така и не разбрах, както и 6,5 милиона българи, защо трябваше да се направи този ажиотаж около вътрешното министерство и не можеше ли да покажем на обществото, че когато отиваме към ключови решения, закачките нямат място в държавната политика.

Румен Петков допълни още, че държавата ще функционира въпреки всички пребиваващи във властта, но трябва да сме наясно, че не това е начинът. И ние от АБВ когато говорим за диалог, за отговорно поведение, за институционализъм и държавническо мислене, мисля че се сме го показвали в поведението си. Властта не е на всяка цена, уточни лидерът на АБВ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петя Аврамова: Продължаваме политиката за нови магистрални и скоростни пътища
Петя Аврамова: Продължаваме политиката за нови магистрални и скоростни пътища
Кои български градове ще станат стартъп центрове?
Кои български градове ще станат стартъп центрове?