НОВИНИ

Румен Радев: Българският народ очаква сигурност в един все по-тревожен свят

Това заяви президентът Румен Радев, който днес, в навечерието на Деня на храбростта и празник на Българската армия, удостои военнослужещи с висше офицерско звание на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

bnt avatar logo
от БТА
17:59, 05.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
румен радев българският народ очаква сигурност един все тревожен свят

Радев изрази своето уважение към тях и ги приветства за усилията, които полагат в своята високоотговорна дейност. Той посочи, че очакванията към тях са огромни. Нашите съюзници от НАТО и ЕС очакват не декларирани, а реални способности и съвместимост, министърът на отбраната и неговият екип очакват от вас висок професионализъм, експертиза и отговорност при ръководството на Българската армия и вземането на важни решения, вашите подчинени очакват лидерство и грижа за тяхното професионално развитие, за повишаване на техния социален статус и мотивация, обществото ни очаква визия и отдаденост за изграждането на модерни въоръжени сили, отбеляза държавният глава.

„Като президент и върховен главнокомандващ очаквам да се водите изцяло от интересите на народа и да отстоявате офицерската си чест“, посочи президентът. Убеден съм, че с високия професионализъм и изразените лидерски качества ще отговорите на тези очаквания и ще продължите да работите все така последователно и решително за развитието на Българската армия и за издигането на нейния авторитет, заяви Румен Радев. На церемонията днес държавният глава удостои генерал-лейтенант Андрей Боцев с висше офицерско звание "генерал".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Седем миньори са в неизвестност след земетресение
Седем миньори са в неизвестност след земетресение
Задържаха мъж, нападнал медик от Спешна помощ в Кърджали
Задържаха мъж, нападнал медик от Спешна помощ в Кърджали