НОВИНИ

Румен Радев: Има политици, които водят война с българската държавност

Президентът Румен Радев смята, че има политици, които водят война с българската държавност. Така той отговори на журналистически въпрос има ли война между институциите, без да споменава конкретни имена. Според държавния глава управляващите насаждат убеждението, че няма консенсус за европейската принадлежност на страната ни. Смята, че това говорене създава допълнителни препятствия за приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Вера Александрова
от Вера Александрова
16:19, 25.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Президентът Румен Радев е категоричен, че спора му с управляващите не е махленски дебат, както го нарече Цветан Цветанов, а режисирана кампания.

Румен Радев - президент на Република България: Има политици, които водят война с българската държавност. Вие виждате какви лъжи се тиражират в медиите. В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на Европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели. И колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците.

Президентът обвини управляващите, че са допуснали корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, както и България да бъде изхвърлена от европейската карта по свобода на медиите.

Румен Радев - президент на Република България: Как очакваме да бъдем приети в Шенген и в Еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност.
;

Пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че с президента имат принципни политически различия, а не междуличностни противоречия.

Румен Радев - президент на Република България: Премиерът заръча на част от министрите да дойдат при вас, за да може да осветлите теми, за които има съмнения за корупция. Това случи ли се? Щом премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му той трябва да инициира съответните промени в Конституцията.

Президентът направи този коментар след участието си в конференция "20 години Dir.bg." Пред участниците посочи, че качествените онлайн медии не са само бизнес, а кауза. Подчерта, че лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС, Русия и Иран срещу ревизия на споразумението по ядрената програма на Техеран
ЕС, Русия и Иран срещу ревизия на споразумението по ядрената програма на Техеран
Ремонт на ремонта пред НДК: Напукани и надигнати плочки
Ремонт на ремонта пред НДК: Напукани и надигнати плочки