НОВИНИ

Румен Радев: ​Малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката

Малките и средни предприятия са гръбнакът на икономиката и се нуждаят от справедлива и прозрачна политическа среда. Това заяви президентът Румен Радев пред участниците в Общото събрание на Европейската асоциация на малките и средни предприятия, която се проведе в София. Бизнес асоциацията е най-голямата в Европа, обединява 12 млн. компании с повече от 55 млн. заети.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:54, 15.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Президентът Радев коментира, че занаятите, малкият и среден бизнес понасят най-тежко последствията от глобализацията. Ето защо развитието им изисква ясни и опростени процедури.

Участниците обсъдиха колко е важна кохезионната политика за бизнес средата у нас, както и основните пречки пред малкия и среден бизнес.

Кънчо Стойчев - Съюз "Произведено в България": Пречка е бюрокрацията, пречка са нечестните търговски практики не само у нас, но и в Европа. Пречка са монополизация и картелизация от страна на големия бизнес, неравноправното третиране.
;
Улрике Кьолер - президент на Европейската асоциация на малките и средни предприятия: Всеки четвърти работещ в Европейския съюз е част от асоциацията. Затова през следващите месеци ще бъдем изключително активни в Брюксел с нови стратегии за защита интереса на малките и средни предприятия.

Надеждите са проблемите на този бизнес да бъдат чути още в хода на изборите за Европейски парламент, когато ще бъде представена програма за действие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Питейната вода в София е една от най-качествените в Европа
Питейната вода в София е една от най-качествените в Европа
​Радиосигнал понесе гласа на Стивън Хокинг в Космоса
​Радиосигнал понесе гласа на Стивън Хокинг в Космоса