НОВИНИ

Румен Радев: Политическата сцена не е място за разиграване на скечове

В първия си коментар след извънредната пресконференция на ГЕРБ в неделя на тема сделката за закупуване на изтребител за Българската армия, президентът Румен Радев попита дали премиерът Бойко Борисов стои зад думите на Цветан Цветанов, че има съмнения за лобизъм при избора на шведските "Грипен". Президентът попита още - дали Бойко Борисов е чел папката с документи по въпросната сделка, завещана му от служебния премиер Огнян Герджиков. Румен Радев коментира темата при посещението си в Горна Оряховица.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:55, 27.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Президентът Румен Радев определи изявленията на ГЕРБ, като политически виц.

Румен Радев - президент на Република България: "Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция. Защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни. Но да оставим настрани този европейски виц. Политическата сцена не е място за разиграване на скечове от типа "доброто и лошото ченге".

Радев заяви, че очаква отговор обяснение на нападките на ГЕРБ лично от премиера Бойко Борисов.

Румен Радев - президент на Република България: "Надявам се г-н Борисов ясно да заяви, подкрепя ли декларациите на своя заместник? И когато говорим за корупция също така - дали г-н Борисов е проверил какво съдържа папката, завещана му от г-н Герджиков".

Президентът е категоричен, че няма да дава обяснения пред парламентарна анкетна комисия, която ще бъде свикана по повод въпросната сделка и по предложение на ГЕРБ.

Румен Радев - президент на Република България: "Няма как президента да бъде викан в парламента. Второ, да си проверяват ако искат собствените решения, собствените подписи, собствените графици, които правителството "Борисов 2" категорично разработи, утвърди, разписа, които предишното 43-то Народно събрание прие и за които има много ясен график и е следван много точно".

В Горна Оряховица президентът днес коментира и искания исканията на полицаите към правителството и ги определи като основателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закриха болнично отделение поради липса на лекари
Закриха болнично отделение поради липса на лекари
САЩ предупреждават Асад за нова химическа атака
САЩ предупреждават Асад за нова химическа атака