НОВИНИ

Румъния и България работят по съвместен туристически европейски проект

Румъния и България работят по съвместен туристически европроект за над 1 милион и 387 хиляди евро. Идеята е да се популяризира крайдунавският регион като привлекателна дестинация.

bnt avatar logo
от Роман Сушков
18:00, 30.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

7 румънски окръга и 8 български общини работят съвместно за популяризирането на най-важните забележителности. Координаторите на проекта се срещнаха в нов комплекс, изграден с евросредства, недалеч от пещерата Магурата до село Рабиша. От българска страна фондация „Русе – град на свободния дух” работи с колегите си от Лом и Видин – които са водещ партньор.

Александра Бачиу – асистент по проекта: „Нашата асоциация „Алексис проджект”, която също работи по този проект, се опитва да насърчи туризма в крайдунавския регион и да подобри представянето на най-интересните му обекти.”

Румънци и българи са обединени от мнението, че не се прави достатъчно за туристическия потенциал от двете страни на Дунав.

Евтим Стефанов – координатор на проекта: „В България и Румъния има страшно много красиви места. Ние самите не знаем за нещата, които имаме около нас.”

Една от главните идеи на проекта ИМПАКТ е до 2 години да се направи синхронизиран румънско-български сайт, който да дава най-пълна информация за възможностите за туризъм – като се обединят минимум 5 комплексни маршрута от двете страни на река Дунав.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън
Григор Димитров се класира за третия кръг на Уимбълдън
Започна битката за лидер на британските консерватори
Започна битката за лидер на британските консерватори