НОВИНИ

Русе е домакин на международния фестивал на ролерите

Русе е домакин на поредното издание на международния фестивал „Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ”. В него участват хора от всички възрасти, увлечени от идеята да карат на воля ролери. Инициативата набира все повече последователи, а новите велоалеи в града са мястото, където ентусиастите ще пробват своите умения.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
11:02, 28.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В надпреварата днес се включиха близо 40 души, за които карането на ролери е неразделна част от ежедневието им. След старта те заминаха да се забавляват в парковете на Букурещ, където условията за каране са отлични, защото алеите са дълги и гладки. Ивайло Николаев е преподавател в Русенския университет, но е създател на русенския клуб за каране на ролери. Покрай себе си е увлякъл десетки последователи.

Ивайло Николаев
„На първо място това е свобода на духа, това е едно удоволствие и разбира се това е здраве. Нашата цел като организация на ролер феста е да се събираме като общност-ние тук се сприятеляваме, сега се радваме да се видим, разбира се вечерта се събираме да се почерпим и си прекарваме много добре."

Едриан Кръстев казва за себе си, че е любител фотограф и от няколко месеца снима видеоклипове с дрон. Смята, че състезанието с ролери в Русе и Букурещ е чудесна възможност да погледне от високо.

Едриан Кръстев
„ Погледът е много интересен от въздуха."

По програма утре в Русе ще има състезания по слалом и преодоляване на конуси за ентусиастите с ролери от всички възрасти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деца с увреждания от Симитли с подарък за 1 юни
Деца с увреждания от Симитли с подарък за 1 юни
Владимир Путин на посещение в Света гора
Владимир Путин на посещение в Света гора