НОВИНИ

Русенец стана първият българин, прекосил "Тройната корона"

Русенец стана първият българин, прекосил трите най-дълги пешеходни маршрута за пътешественици в САЩ, известни като "Тройната корона". След като вече покори Апалачката пътека и Тихоокеанския хребет в Северна Америка, Петър Ванев измина над 4 000 км от Континенталния преход. На моменти той е бил на ръба на оцеляването.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
20:58, 21.08.2019
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Екстремното приключение за 32-годишния Петър Ванев започва в края на март по пътя, който разделя условно САЩ на западна тихоокеанска и източна атлантическа част. При 40-градусова жега той тръгва от пустинна местност на границата между САЩ и Мексико. В края на април вече е в щата Колорадо, където обаче го посреща най-лютата зима за последните 20 години.

Петър Ванев, пътешественик: Благодарение на спасителни служби в щата Колорадо, успях да се измъкна от планината.

След като слиза от планината на север през щата Уайоминг Петър започва да реди пъзела с различни отсечки от Континенталния преход, който няма строго регламентиран маршрут до канадската граница.

Русенският пътешественик компенсира изоставането си, като изминава по 50 км на ден. Завършва прехода на 6 август, като е сменил само три чифта обувки.

Петър Ванев, пътешественик: Преходът беше брутален. Определено човек осъзнава, че егото му и целите му не са това, което трябва да го движи в живота, в такива участъци и в такива маршрути.

Петър Ванев ще опише преживяванията си в книга и казва, че е готов за нови предизвикателства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха футболни хулигани за безредици в София (СНИМКИ)
Арестуваха футболни хулигани за безредици в София (СНИМКИ)
Пускат в естествената им среда мишелови и керкенези
Пускат в естествената им среда мишелови и керкенези