НОВИНИ

С 10 на сто е очакваният ръст на туристи това лято

Очакваният ръст на туристите това лято е с 10 на сто. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в местността "Божура" край Средец. Прогнозата е спрямо данните към момента. По-точна такава може да бъде направена след анализ на почивките през юни.

сто очакваният ръст туристи лято
bnt avatar logo
от БНТ
16:39, 26.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Освен това летищата в Бургас и Варна отчитат 25 на сто повече заявени полети в сравнение с миналата година. А за основните пазари като Германия, например, увеличението на туристите ще е от 5 до 35 на сто. Очакваното увеличение на руски туристи е с около 20 на сто, а на Полша, Чехия и Унгария - около 15 на сто.

Ангелкова каза още, че преди дни е издадена 100-хилядната виза на руски гражданин. И там има увеличение. Средно посолството в Москва издава на ден около 4-5 хиляди визи. Тя посочи и статистика, според която интересът на руснаците е насочен повече към Южното Черноморие.

Министърът на туризма бе помолена за коментар относно референдума във Великобритания. Според нея е рано да се каже какво ще е отражението, но няма откази на туристи. Към момента английският пазар показва 10 процента ръст на почивките в България.

Утре Ангелкова планира да се срещне с представители на туристическия бранш в Слънчев бряг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновиха социалният комплекс за възрастни хора в столичния квартал Лозенец
Обновиха социалният комплекс за възрастни хора в столичния квартал "Лозенец"
Земетресение със сила 6,3 разтърси Киргизстан
Земетресение със сила 6,3 разтърси Киргизстан