НОВИНИ

С концерт на Шломо Минц се открива Европейския музикален фестивал

Тази година Европейският музикален фестивал ще ни срещне с едни от най-таланливите изпълнител: Веско Ешкенази, Ина Кънчева, Ангел Заберски и Джошуа Бел. Заедно с тях, на сцената на зала "България" ще излязат и много млади таланти. Тази вечер фестивалът се открива с концерт на цигуларя Шломо Минц.

Айше Сали
от Айше Сали
20:07, 28.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Шломо Минц дебютира на 16 в Карнеги хол и оттогава свири с едни от най-големите оркестри по света. Вече 50 години неговата цигулка радва почитателите на класическата музика. Днес Шломо Минц отново е в България, за да открие Европейския музикален фестивал.

Шломо Минц, цигулар:
За мен винаги е голямо удоволствие да се връщам в България. За пръв път бях тук с Израелския камерен оркестър през 1989 г. Свидетел съм и на политическите промени, които преживя вашата страна. Но за мен българската публика е много ценна, защото приемам хората в концертната зала като приятели. А тази вечер просто ще бъда себе си и ще се посветя изцяло на изпълнението.

В първата част на концерта ще звучи музика от Йохан Себастиан Бах, а Шломо Минц ще бъде едновременно солист и диригент. Като солист на сцената ще излезе и 17-годишният Мартин Зайрянов - един от най-талантливите млади цигулари в България.

Шломо Минц, цигулар:
Комбинацията е изключително трудна за всеки музикант. Защото по време на такова изпълнение съзнанието е в много различни посоки. Предимството е, че такова изпълнение е обединено от един-единствен изпълнител.

Европейският музикален фестивал ще продължи до 8 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търси доброто: Дарения за... култура
Търси доброто: Дарения за... култура
Дарения за... култура
Дарения за... култура