НОВИНИ

Санирането започна и в малките варненски общини

Седем жилищни блока в Община Долни чифлик, Варненска област, ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност. В два от тях обновяването започва тази седмица. Блоковете са строени преди повече от 30 години и се нуждаят от сериозен ремонт.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
17:00, 03.10.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В много от блоковете, които предстои да бъдат санирани, дограмата и входните врати са стари, стълбищата се рушат, има и течове. За повечето хора е непосилно да отделят пари и да ремонтират общите части. Сега са доволни, че сградите им ще бъдат изцяло обновени.

Даниела Любчева - домоуправител
"Откъм документи доста време ни отне подготвянето на документацията, но всички бяхме задружни, дори имахме доста препятствия, но минахме през тях. Да, доволни сме, надяваме се, че всичко бъде наред."

Хората разчитат на качествен ремонтът. Живеещите в един от входовете на блока, който ще е сред първите санирани, преди три години са платили 5000 лева на частна фирма за ремонт на покрива. Течовете обаче продължили.

Маринка Денева
"Моят покрив е най-засегнат, направо се вижда арматурата от тавана. Взе ни парите и по-големи течове ни направи, отколкото ремонтът."

В два блока санирането започва тази седмица.

Йордан Павлов – зам.-кмет на Община Долни чифлик
"Реализацията по тях ще бъде около 30-40 дни, така че ще изтървем зимния сезон, няма да имаме проблем с това нещо и да се надяваме на хубаво време."

Ще бъдат обновени и още пет от общо 9 жилищни блока в Долни чифлик, чиито домоуправители са подали документи за саниране на сградите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Керсти Калюлайд е новият президент на Естония
Керсти Калюлайд е новият президент на Естония
Николич: Сърбия може да затвори границите за мигранти
Николич: Сърбия може да затвори границите за мигранти