НОВИНИ

Софийският университет откри новата академична година

Най-старото висше учебно заведение - Софийският университет "Свети Климент Охридски" откри днес учебната година с тържествена церемония. Тази сутрин членовете на ръководството на университета поднесоха цветя пред братята Евлоги и Христо Георгиеви.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:20, 03.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Ректорът проф. Анастас Герджиков заяви, че се гордее от качеството на образованието в университета, за което свидетелстват и международните оценки. Университетът е сред първите 4 % по високи резултати.

проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски": Няма съмнение, че вечният недоимък и дългогодишната политика на държавата да се стимулира количеството за сметка на качеството доведоха до спад на качеството в българските висши училища, несъмнено е обаче и това, че много български университети запазиха, традициите си, запазиха профила си и техните възпитаници постигат отлична реализация в България и успехи по цял свят. През последните години държавната политика стимулира качеството и е насочена към провеждане на спасителна за висшето образование реформа.
Меглена Кунева, министър на образованието: Масовизацията на висшето образование в България през последните две десетилетия не доведе до така желания резултат за повишаване на неговото качество. Това означава, че не сме имали честна конкуренция. Това означава, че не сме успели да наградим най-добрите с нашето внимание и това е болезнена констатация. Днес не се състезаваме само с останалите университети в страната, състезаваме се с университетите в целия свят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Простихме се с театрална режисьорка Юлия Огнянова
​Простихме се с театрална режисьорка Юлия Огнянова
От нашите пратеници в Унгария: Виктор Орбан обяви изхода от вота за победа
От нашите пратеници в Унгария: Виктор Орбан обяви изхода от вота за победа