НОВИНИ

Сдружението "Бизнесът за Пловдив" ще следи как се харчат публични средства

Двадесет фирми от Пловдив, които се занимават с производство на велосипеди, матраци, метални конструкции, климатични системи и енергетика се обединиха в ново сдружение, наречено "Бизнесът за Пловдив". Те си поставят за цел да обединят усилията си за подобряване на условията за бизнес в града и на базата на опита си да дадат своя принос за икономическия, духовен и културен просперитет на Пловдив и областта, като си сътрудничат с Общината.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
18:05, 03.10.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Във фирми учредителки на "Бизнесът за Пловдив" работят над 8000 души, а общият им годишен оборот е 1,4 милиарда лева. Предвижда се сдружението да прави мониторинг на харченето на публични средства под тепетата и да помага на местната власт да решава различни общоградски проблеми.

Любозар Фратев - председател на Управителния съвет на "Бизнесът за Пловдив":
"Първо искаме да видим това, което се прави, това, което виждаме отгоре, но ще направим по-задълбочени анализи, ще привлечем и специалисти и на базата на тези анализи ще направим предложение до местната власт."
Светозар Андреев - бизнесмен:
"Нашето сдружение е отворено, всеки може да се присъедини. Амбицията е до края на годината да бъдат сто члена от Пловдивска област."

Бизнесмените от сдружението отчитат, че съществуват нерешени проблеми в Пловдив и на базата на техния личен опит могат да посочат пътища за преодоляването им.

Атанас Рогачев - бизнесмен:
"Смятам, че бизнесът се е скрил зад тъмните стъкла на колите си, зад високите огради на къщите си. Трябва да излезем заедно с екипите си, които имаме вече над 25 години опит, можем да помогнем на тоя град."

Сдружението е създадено през юни и вече е поръчало изследване, което показва, че дните с върхови замърсявания на въздуха в Пловдив са 111 годишно, а не 40, както твърди Общината. Изпълнителният директор на сдружението Ангел Стоев даде пример с полския град Краков, който подобно на Пловдив се е нареждал сред градовете с най-замърсен въздух, но след реализирането на подходящи мерки е подобрил значително позициите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Христо Стоичков остро осъди насилието в Каталуния (видео)
Христо Стоичков остро осъди насилието в Каталуния (видео)
Съвместно заседание на правителствата на България и Румъния
Съвместно заседание на правителствата на България и Румъния