НОВИНИ

Съдът решава мярката на задържаните в спецакцията за нелегални цигари

Повече от пет часа вече заседава Районният съд в Пловдив за мерките за неотклонение след спецакцията, при която бяха разкрити пет фабрики за нелегални цигари. Задържани са 19 души, сред тях и собствениците на разбитите цехове в Горна Оряховица, Тутракан, Дупница, пазарджишкото село Калугерово и село Ясен, Плевенско.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
23:04, 27.08.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

След акцията в нощта на 23-и август общо 23 лица бяха привлечени като обвиняеми, 4 от тях все още се издирват. Повечето от доведените под конвой в съдебната зала днес 19 души са били работници, шофьори или готвачи в изключително модерно оборудваните фабрики.

Всички обвиняеми ще отговарят за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол, като най-вероятно ще се стигне до привличане към наказателна отговорност за организирана престъпна група, коментираха от Прокуратурата.

Петте нелегални фабрики са произвеждали общо 500 000 кутии цигари дневно. До разкриването на схемата се стигна след близо две години разследване за пране на пари от двама пловдивчани, чиито доходи не съответстват на приходите им.

Очаква се около полунощ съдът да реши колко от задържаните ще останат за постоянно в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как Националната галерия изразходва дарението от 2 милиона лева?
Как Националната галерия изразходва дарението от 2 милиона лева?
Българин е бил заплашван при размириците в германския град Кемниц
Българин е бил заплашван при размириците в германския град Кемниц