Съдът в Бяла остави за постоянно в ареста нападателя на 18-годишния Алекс

Съдът в Бяла остави за постоянно в ареста 32-годишния Валентин Маринов, който е обвинен за нападението над 18-годишния Алекс Ангелов. Той е подведен под отговорност за тежко умишлено деяние, за което законът предвижда 6 години затвор.

от БГНЕС
16:18, 11.07.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Обвиняемият бе докаран под сериозна полицейска охрана в съдебната зала. Стана ясно, че той се е възползвал от правото си да не дава обяснения по време на досъдебното производство. Пред Съда той единствено е помолил мярката му да бъде променена в по-лека – домашен арест, за което е настояла и защитата му.

От Прокуратурата поискаха да остане за постоянно под стража, тъй като в голяма степен е доказано участието му в нападението над 18-годишния Алекс. Вследствие на инцидента младежът продължава да е в кома и в критично състояние.

Според обвинението Валентин не е оказал първа помощ на Алекс и не е позволил на свидетелите на нападението да го направят, застрашавайки живота му. Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Русенския окръжен съд.

Ива Христова, наблюдаващ прокурор: Аз съм удовлетворена от решението на съда, който прие изцяло доводите на прокуратурата, изложени в предложението за вземането на тази мярка за неотклонение. Имаме свидетелски показания, и то на очевидци, които са присъствали по време на инцидента и за нас по категоричен начин установяват авторството. Разследването на това дело продължава, съставен е екип от оперативни работници, „Криминална полиция“.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Русенския окръжен съд.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Как борят жегата в пекинския зоопарк?
Как борят жегата в пекинския зоопарк?
Лондон: ЕС изнудва Великобритания с парите за Брекзит
Лондон: ЕС изнудва Великобритания с парите за Брекзит